WANDELING 2

WANDELING 1

STADSNATUUR

MENU

Dijlewolven

WANDELEN DOOR STADSNATUUR

‘Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw’

is een regionale milieu- en natuurvereniging die, anders dan haar naam laat vermoeden, actief is in de regio rond en ten zuiden van Leuven. In tegenstelling tot de klassieke stadswandelingen brengt ze, in de levendige universiteitsstad aan de Dijle, ook stadsnatuur in het vizier.

Zo ontdek je bijvoorbeeld dat in Leuven eeuwenoude bomen staan, verschillende soorten varens en dat je zelfs de zeldzame klimopbremraap kan ontdekken. Koestersoorten zoals de gierzwaluw,  weidebeekjuffer en hazelworm kunnen je pad kruisen. Aan de hand van  plannetjes, die ook als GPX-bestand kunnen gedownload worden (bruikbaar in de meeste GPS-programma’s), kan je deze wandelingen zelfstandig doen. Wil je echter wat meer te weten komen, kan je steeds, voor een bescheiden prijs, een beroep doen op onze bekwame natuurgidsen. Of kijk eens op onze website www.vhm.be, want op geregelde tijdstippen organiseren we gegidste wandelingen.

infocentrum@vhm.be of Tel: 016/23 05 58 en info@dijlewolven.be of www.dijlewolven.be

 

WANDELING 1:

 

LANGS DIJLEWOLVEN EN BEGIJNEN

Deze wandeling vertrekt op de Grote Markt aan de boom tegenover het stadhuis. Gebruik makend van kleine voetgangersdoorsteekjes doen we naast de grotere stadsparken, een aantal verborgen of minder bekende groene plekjes aan. Het Groot Begijnhof, Unesco-werelderfgoed, is topfavoriet bij toeristen. Net voor we opnieuw aan het vertrekpunt aankomen, passeren we de Oude Markt, de langste toog van België. De ideale plaats om nog even na te genieten van deze groene erfgoedwandeling.

Lengte : +/- 3 km

Duur : 01u15min

Toegankelijkheid :

met uitzondering van de trappen in het Van Dalepark naar de Schapenstraat (Wolvenpoortpad), is de wandeling toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Indien nodig kan een kleine omweg helpen: via de Ramberg naar de Schapenstraat.

Op zondag is de doorgang in het Atrechtcollege gesloten. Volg dan de in stippellijn aangeduide weg langs de Deberiotstraat.

Openingsuren stadsparken :

1 mei tot en met 30 september:

van 07.00 uur tot 21.30 uur

1 oktober tot en met 30 april :

van 07.00 uur tot 19.00 uur

WEGBESCHRIJVING

WANDELING 1

WANDELING 2:

 

TWEE ABDIJEN EN BEGIJNEN

Vertrekkend onderaan de Keizersberg brengt deze wandeling je via het recente Sluispark naar het Klein Begijnhof. Achtereenvolgens bezoek je de Katelijnenhof, het park aan de Sint-Geertruikerk en het Klaverpark. De wandeling eindigt boven in de tuin van de Abdij van Keizersberg : een oase van rust die uitkijkt over de stad.

Parkeertoren met lift

In Parking Vaartkom is het eerste uur parkeren gratis. De parkeertoren heeft een lift. De Twee-abdijenwandeling begint beneden, aan Café Entrepot.

Lengte : +/- 4 km

Duur : 01u45min

Toegankelijkheid :

met uitzondering van de trappen die van de Tramweg naar de Keizersberg gaan, is de wandeling toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Indien nodig kan een omweg via de Mechelsestraat naar de ingang van de abdij gemaakt worden. Let op : de Mechelsestraat is ook steil.

Openingsuren stadsparken :

1 mei tot en met 30 september:

van 07.00 uur tot 21.30 uur

1 oktober tot en met 30 april :

van 07.00 uur tot 19.00 uur

Copyright © 2017 Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, All rights reserved.